Gravid med livet som insats

Titel: Gravid – med livet som insats
Författare: Anette Selberg
Betyg: 🎈🎈🎈🎈(4/5)
Förlag: Ekström & Garay
Utgiven: 2019
Format: Häftad
Antal sidor: 149
ISBN: 9789189047051


Anette hade mött mannen i sitt liv. Under flera år försökte de skaffa barn och till slut fick de en son med hjälp av IVF. Strax före hans 1-års dag kissade hon, överraskande nog, plus på stickan, hon var gravid igen och var överlycklig. Dagen efter fick hon besked på att hon hade cancer i sköldkörteln. Läkarna ville operera akut, med risk för att barnet dog. Anette vägrade, hon vill ha barnet.

Detta blev början på en väldigt jobbig period. I samma veva levde hennes pappa sina sista månader, han hade cancer i halsen. Skulle nästa begravning bli hennes egen?

Egna reflektioner
Anette Selberg berättar ärligt och utlämnande om sin kamp mot cancern men även om kampen för att hennes dotter skulle överleva. Boken är välskriven och lättläst trots väldigt tunga ämnen. Den är väldigt känslosam, ögonen tårades flera gånger, både av sorg och glädje. Vissa människor är starkare än andra, Anette är en sådan människa!

Om författaren
Anette Selberg föddes 1980 i ett litet norrländskt samhälle och växte upp omgiven av djur och natur, någonting som än i dag är en viktig del av hennes liv.

I tidig ålder väcktes hennes passion för läsande och skrivande. Redan i tioårsåldern skrev hon sin första novell och sedan dess har hon fortsatt att skriva om sina livserfarenheter och känslor.

Anettes utbildning inom fytoterapi, hennes stora intresse för naturen och ett brinnande intresse för helhetshälsa präglar ”Gravid – med livet som insats”.

Anette fick både graviditets- och cancerbeskedet med bara tjugofyra timmars mellanrum, vilket givetvis påverkade henne starkt. Som en del i det egna terapiarbetet började hon skriva ner sina egna erfarenheter, rädslor och tankar, och har nu sammanfattat allt i en bok som lämnar läsaren med en frisk fläkt av hopp.

”Gåvan att vara en kvinna medför många ansvarsområden. Moderskap är ett av dem. Men när moderskap och sjukdom sammanfaller i samma skede av livet, medför det en mycket svår konflikt för ett mammahjärta att hantera.”

Sagt om boken
”Gravid – med livet som insats” är en stark, utlämnande bok, där tvivlet och rädslorna blandas med författarens starka önskan att bli frisk. Boken berättar om en resa av personligt lärande och tar upp tabun och svåra motsättningar som kan möta blivande mödrar. Anette vill visa att med rätt mentalitet och styrka kan man gå vidare från en kamp som verkat förlorad.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln