Det angår inte mig

Titel: Det angår inte mig
Författare: André Petrisson
Betyg: 🎈🎈🎈🎈 (4/5)
Förlag: Visto förlag
Utgiven: 2019
Format: Häftad
Antal sidor: 193
ISBN:  9789178851362

Niklas är en enkel man, han bor ensam, lever ensam, äter ensam och känner sig ganska ofta tillfreds med tillvaron. Trots hans jobb som socialsekreterare bryr han sig inte om andra människor, inte ens sina kollegor.

Hans vän Jonathan tycker att samhället har utvecklat en offer-mentalitet och att alla ska ta ansvar för sina egna liv. Kollegan Viola däremot är en inbiten idealist och tror gott om allt och alla. Niklas har ingen åsikt. För det angår ju inte honom. Eller?

Detta är en annorlunda bok som manar till eftertanke. Vid en första anblick känns det som om den egentligen inte handlar om någonting alls. Trots det fastnar jag och vill inte lägga boken ifrån mig. Mitt i enkelheten blir den intressant på något vis. Jag vill veta hur det går för Niklas i hans ensamhet, i hans ickeengagerande liv.

Det angår inte mig är André Petrissons debutroman och jag tycker den är bra. Boken är lättläst, språket är bra och jag får fint flyt i min läsning. Det ska bli intressant att se hur hans författande utvecklar sig.

Stort tack till @andrepetrisson
för recensionsexemplar. 🙂🙏🤗