Jag Jaguar

Titel: Jag Jaguar
Författare: Fredrik Höjing
Betyg: 🎈🎈 (2/5)
Förlag: Svenska Sci Fi
Utgiven: 2019
Format: Häftad
Antal sidor: 130
ISBN:  9789163980107

Vad skulle du göra om du såg ditt eget ansikte på någon annan? Skulle du tro att du var galen? Skulle du bli galen? Efter att ha sett sin dubbelgångare reser en ung man till Argentina. Där ser han en man knivhuggas på gatan och blir själv utpekad som gärningsman.

Detta sätter honom i rörelse, in mot hjärtat av Amazonas regnskogar. Här möts han av förrädisk natur, bråddjupa vattenfall och den ständigt undflyende jaguaren som han blir alltmer besatt av.

Efter att ha stiftat bekantskap med en shaman och den psykedeliska brygden Ayahuasca, upptäcker han att resan inte är vad han trott. Han möter återigen sin dubbelgångare och denna gången kan han inte fly.

Jag Jaguar är en välformulerad och filosofisk bok om att finna sig själv, söka efter jaget och det som ligger bortom vår förståelse. Höjing är väldigt bra på miljöbeskrivningar och boken känns väldigt levande. Dock känns den lite för ”flummig” för min del. Men att döma av diverse recensioner på nätet så är det många som älskar den. Så läs den själv, vem vet, du kanske också älskar den.

Stort tack till @anti.fenimisten och @svenskscifi för recensionsexemplar. 🙂🙏🤗