Lille linerle

Titel: Lille linerle
Författare: Myriam H. Bjerkli
Betyg: 🎈🎈🎈🎈🎈(5/5)
Förlag: Goliat förlag
Utgiven: 2017
Format: Inbunden
Antal sidor: 383
ISBN: 9788283301359
Språk: Norska

Sju år gamla Mari leker på stranden utanför huset där hon bor. Det är en regntung oktoberdag och hennes mamma har besök av Petter, hennes nya pojkvän. Mari tycker inte om Petter utan drömmer om att hennes riktigt pappa ska komma på besök. Helt plötsligt står en man framför henne som säger sig vara hennes pappa. Han frågar om de ska köra en runda med innan de går upp till mamma och Mari följer glatt med.

Vi får följa Mari som hålls inspärrad hos mannen, och hennes mamma Sissel, som tillsammans med Petter, gör allt för att hitta henne.

Egna reflektioner
Detta är en ruskig och obehaglig bok som, trots att den är på norska, är helt omöjlig att lägga ifrån sig. Barnkidnappning och kvinnovåld är ganska vanligt förekommande och Bjerkli skriver på ett väldigt trovärdigt sätt. Jag hoppas att den kommer ut på svenska snart, det hade förmodligen gjort den ännu bättre, i alla fall för oss som är svenska.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Goliat Förlag
Adlibris