Flugan på näsan

Titel: Flugan på näsan
Författare: Kinga Andersson
Betyg: 🎈🎈🎈(3/5)
Läsålder: 6-9 år
Förlag: Kingas Lovely
Utgiven: 2019
Format: Spiral
Antal sidor: 45
ISBN: 9789163945908

Kinga Andersson tyckte att utbudet av versalböcker och extra lätta böcker var alldeles för snålt. Hon bestämde sig för att göra en serie böcker med versaler och smyga in korta meningar med riktigt stora gemener. På så sätt lurar man hjärnan och övergången mellan versaler och gemener blir lättare.

Detta är den andra boken i serien KORT och KUL, VERSALER mm. De är främst avsedda för barn som håller på att lära sig läsa men funkar lika bra som högläsning för de yngre barnen. I mitt fall har min dotter ”läst” dem tillsammans med barn i åldern 1-3 år på förskolan där hon jobbar.

Egna reflektioner
Barnen tyckte det var kul med flugan som försökte hitta någonstans att sitta och allt tokigt som hände då.
Personalen tyckte böckerna var väl genomtänkta, med fina och pedagogiska bilder samt lagom med text. Det går snabbt att läsa dem och barnen är aktiva hela tiden.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Kingas Lovely
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln