Låt mig förklara

Titel: Låt mig förklara
Författare: Katarina Åkerman och Yvette Åkerman
Betyg: 🎈🎈🎈(3/5)
Förlag: Åkerman
Utgiven: 2019
Format: Häftad
Antal sidor: 135
ISBN: 9789198562705

Om utmattning, stress och brist på återhämtning. Självbiografi blandat med fakta.

En morgon vaknade jag och kunde inte kliva ur sängen. Kroppen lydde mig inte. Mitt utmattningssyndrom däckade mig bokstavligt.

Vi är två generationer Åkerman. Jag, Katarina och min dotter Yvette. Vi har båda levt med utmattning. Vi har under våra sjukdomsperioder känt att vi inte har nått fram eller fått hjälp med rätt sjukdom.

Nu har vi hittat nya vägar i livet, hittat hopp och glädje. Med nyfikenhet och öppna sinnen har vi lyckats få livet att röra sig i rätt riktning

Vi delar med oss av våra historier och början på vägen tillbaka. Vi har även med olika forskningsresultat, läkaruttalanden och de olika stadierna i utmattnings-sjukdom.

Framför allt vill vi kunna ge stöd och råd för att du inte hamnar där.
Är du närstående till någon du är orolig för, hoppas vi att du kan få hjälp och råd med den här boken.

Kan vi hjälpa en enda person, så har vi gjort underverk.

Egna reflektioner
Mamma Katarina och dottern Yvette har båda levt med utmattning. En utmattning så tuff att den bokstavligt talat däckade Katarina så att hon, en morgon, inte kunde kliva ur sängen. Kroppen lydde henne inte.
Yvette kollapsade fullständigt och kom på en psykiatrisk vårdavdelning, där hon fick prova den ena antidepressiva medicinen efter den andra utan att bli bättre.

I denna boken delar de med sig av sina historier och början på vägen tillbaka. De skriver om olika forskningsresultat och studier i utmattningssjukdom. De skriver även om hur viktigt det är att ta hand som kroppen, ge den bra kost, frisk luft, träning och skärmfri tid.

Boken är väldigt lättläst och ger bra tips på hur man som sjuk, eller närstående, kan göra för att inte hamna där. Ett litet minus för långa mellanrum mellan order istället för att avstava, samt en del stavfel.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Akademibokhandeln