När svanen svartnar

Titel: När svanen svartnar
Författare: Emelie Schmidt Wikborg
Betyg: 🎈🎈🎈(3/5)
Förlag: Tallberg Förlag
Utgiven: 2019
Format: Inbunden
Antal sidor: 394
ISBN: 9789198473414

Greger stirrade på hans vita hud och smidestängerna som vred och böjde det glödgade järnet. Den här smeden kunde göra vad som helst med sina händer – omforma det som varit hårt och kallt till något mjukt och hett. Greger kände svettdropparna tränga fram i pannan när Farman lyfte blicken från sitt arbete. Hans ögon var lika glödande som järnet och Greger flydde med dunkande hjärta ut ur smedjan.

Greger är den enstörige riddaren på Lindholmens gård som inte klarar att leva upp till omvärldens förväntningar. När en ny smed kommer till gården hösten 1349 förändras Gregers monotona liv drastiskt. Han påbörjar en smärtsam resa för att ta reda på vem han är och hur mycket han är beredd att offra för den stora kärleken.

Egna reflektioner
Tänk att leva på medeltiden, att bo i kalla hus av gråsten. Att alltid behöva vara på sin vakt, både mot fiender och mot pesten. Lägg sen även till kraven på att leva upp till allas förväntningar.

Emelie Schmidt Wikborg vet hur man håller spänningen uppe i en bok. Det händer hela tiden nya saker och det märks att hon har gjort en ordentlig research på både platser, seder och bruk. Det är ett bra språk och texten är lättläst med ett bra flyt. Extra plus för korta kapitel, du hinner alltid läsa ett till.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Tallberg Förlag
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln