Stella Polaris

Titel: Stella Polaris
Författare: Myriam H. Bjerkli
Betyg: 🎈🎈🎈🎈 (4/5)
Förlag: Capitana förlag
Utgiven: 2019
Format: Inbunden
Antal sidor: 311
ISBN: 9788293671343
Språk: Norska

Samboparet Stella och Alexander är fångade i ett förhållande med mycket bråk och alkohol. En dag när Stella ska hämta deras son på förskolan har myndigheterna redan hämtat honom. Full och desperat bestämmer sig Stella för att hitta sonen och kör iväg med Alexanders bil. Det är ett beslut som kommer att stå den lilla familjen dyrt. Hon krockar med en postbil, en olycka som gör så att Alexander hamnar i fängelse och Stella rakt i armarna på en främmande man. Men hon är en mamma, och en mamma gör vad som helst för att få sitt barn tillbaka.

Även detta är en bok på norska, men trots det är den lättläst och väldigt spännande. Författaren gör en, bitvis obehaglig, roman av svåra sociala situationer och en tragiskt historia. Men hennes sätt att beskriva saker gör att texten flyter och det onda känns mindre ont och det vackra blir ännu vackrare. Jag hoppas verkligen att något förlag i Sverige tar sig an hennes böcker, för jag vill absolut läsa mer av henne.

Tusen tack @myriambjerkli och @capitanaforlag för det fina recensions exemplaret. 🤗🙏😍