Katabol

Titel: Katabol
Författare: William Oudhuis
Betyg: 🎈🎈🎈 (3/5)
Förlag: Stenberg-Schentz Förlag
Utgiven: 2019
Format: Häftad
Antal sidor: 156
ISBN: 9789197999946

Jimmy, Willem och Justine är tre trasiga själar. Tre själar som livet är extra hårt mot. Tre själar som finner varandra och ger varandra styrka. Styrka nog att orka göra upp med mänsklighetens djupaste mörker, med ångest, missbruk och ritualiserat ultravåld.

Egna reflektioner
Detta är en rå, mörk och tung bok. Vissa scener är väldigt obehagliga och jag känner mig äcklad. Trots det kan jag inte sluta läsa, någonting gör att jag fastnar, att jag känner en medkänsla med de tre huvudpersonerna. En del av mig kan förstå deras agerande medan en annan del av mig känner avsky. Gränsen mellan det onda och det goda blir väldigt suddig.

Boken är lättläst och har ett bra språk. Man lär känna karaktärerna bra då de har egna kapitel. Sakta vävs de in i varandra för att slutligen förenas i ett. Det är jobbiga ämnen som berörs och om man själv har eller har haft någon form av självskadebeteende så kanske man ska undvika att läsa den.

Stort tack till @williamoudhuis
för recensionsexemplar 🤗🙏🙂