Satanskäftarna

Titel: Satanskäftarna
Författare: Mons Kallentoft
Betyg: 3 av 5
Förlag: Bokförlaget Forum
Utgiven: 2020
Format: Inbunden
Antal sidor: 332
ISBN: 9789137153407

Trettonde boken i Mons Kallentofts hyllade serie om kriminalinspektör Malin Fors. Det är vår i Linköping. På ett gammalt slagfält hittas en ung man mördad, och någon verkar ha ätit av hans kropp. Spåren leder Malin Fors och hennes kollegor i flera olika riktningar. Mannen var homosexuell, och i en tid då hatbrotten ökar kan det vara ett motiv. Eller har mordet med hans framgångsrika arbete som kemist att göra? När ytterligare en homosexuell man hittas död, börjar Malin frukta att en sadistisk seriemördare går lös. Medan oron sprider sig i staden för utredningen henne allt längre bort, ut i en värld av hänsynslös girighet. Och i jakten på mördaren tvingas hon möta de egna begär och svagheter som hon förgäves försöker fly ifrån.

Egna reflektioner
Jag måste nog omvärdera mina tankar om Mons Kallentofts böcker. Tidigare har jag inte alls tyckt om dem men nu är jag inte lika säker längre.

Stanskäftarna har väckt något hos mig. Något odefinierat som gör att jag helt plötsligt vill läsa de andra tolv böckerna om Malin Fors.

Boken är lättläst, har korta kapitel och ett tempo som driver handlingen framåt. Mons Kallentoft har en speciell berättarstil, lite ”wanna be poet” som gör att jag ibland upplever texten som lite ryckig. Men på något sått funkar det, mellan det poetiska är det fullt adrenalinpåslag och mixen blir en behaglig läsning.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln