Den blå safiren

Titel: Den blå safiren
Författare: Kai Bruno
Betyg: 2 av 5
Förlag: Visto Förlag
Utgiven: 2018
Format: Inbunden
Antal sidor: 136
ISBN: 9789188769725

När Jarl tar sitt liv vaknar han upp i en limbovärld, tom på minnen. För att inte försvinna i intet ger han sig iväg, in i en värld där inget går att lita på. Han kommer till märkliga platser som förvandlas när händelser från livet plötsligt gör sig påminda. De flesta är obehagliga och Jarl värjer sig. Det som drev honom till självmordet blir allt tydligare. Längtan efter en tillvaro i harmoni blir stark. Han vill inte befinna sig i en värld av rädsla, där han försvarar sig mot oväntade hugg inuti. Men minnena kommer oåterkalleligt.

DEN Blå SAFIREN är en gripande och spännande skildring av ett livsöde.

Egna reflektioner
Vissa böcker är svåra att tycka något om. Detta är en sån. Vissa delar är bra medan vissa delar är mindre bra. Jarl har tagit livet av sig och man får följa hans längtan efter harmoni i den limbovärld hans befinner sig i.

Minnenas skuggor, den första delen i tribologin, tyckte jag om men denna är mycket mörkare och jag har svårt att ta den till mig. Jag gillar delarna om livet, återblickarna till tiden före självmordet. Men de delar där han befinner sig i limbovärlden är lite väl flummiga för min smak.

Boken är lättläst, bara 132 sidor, och Kai Bruno har en förmåga att beskriva svåra och tunga ämnen med ett enkelt språk. Jag har förstått att denna skiljer sig från de två andra delarna och jag ger mig nu i kast med den sista delen.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Författaren Kai Bruno
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln