Med lysande utsikter

Titel: Med lysande utsikter
Författare: Annika Arslan Waltersson
Betyg: 🎈🎈🎈(3/5)
Förlag: Annika Arslan Waltersson
Utgiven: 2016
Format: Danskt band
Antal sidor: 279
ISBN: 9789163918605

Gunilla är tillbaka från sin utbrändhet till tjänsten som arbetsförmedlare i Borås, där kraven på prestation ökar för varje dag. Margit tycker det behövs nytänkande inom Arbetsförmedlingen men de verkar inte ens klara av hennes guldfisk på skrivbordet. Jens tröttnade på att vara entreprenör för flera år sedan, och är nu arbetslös. En jävligt hungrig sådan, nu när pengarna är slut.

I mötena mellan dem börjar nya tankegångar slå rot. Kanske finns det något man kan göra åt situationen i alla fall?

Med lysande utsikter är en roman om vanliga människor som försöker driva reglerna åt ett annat håll – till det läge där de gör mest nytta.

Egna reflektioner
Hmm, en roman om livet på Arbetsförmedlingen? Inget ont om Af, det är säkert både kul och spännande att jobba där. Men händer det något där som är så underhållande att man kan skriva en bok om det?

Detta är helt klart en bok som överraskade mig positivt. Karaktärerna bildar en spännande blandning av människor som blir mer och mer intressanta ju mer jag läser. Boken är lättläst och välskriven och Annika Arslan Waltersson ger personerna ett djup tack vare återblickarna i deras liv. Jag gillar både Gunilla, Margit och Jens och skulle gärna se en fortsättning om deras liv.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln