En sång för Hedda

Titel: En sång för Hedda
Författare: Annika Estassy
Betyg: 🎈🎈🎈🎈(4/5)
Förlag: Norstedts
Utgiven: 2019
Format: inbunden
Antal sidor: 334
ISBN: 9789113096872

Mindre än två veckor före jul erbjuds Lina Sundell ett avgångsvederlag av sin chef i stället för den befordran hon hoppats på. I ren ilska tackar hon ja och bokar genast en tangoresa till Buenos Aires. När Linas biologiska pappa, som hon trodde var död, står livs levande framför henne på Kastrup flygplats samtidigt som mamma Hedda bryter handleden uppe i Måneby, bestämmer sig Lina hastig och lustigt för att åka upp till familjens gästgiveri och hjälpa till med julfirandet. Men också för att avkräva modern sanningen bakom den återuppståndne fadern. Vad hände dem emellan egentligen?

Mamma Hedda har å sin sida inte det lätt. Oron över gästgiveriets framtid och all stress inför julen gör henne både trött och förvirrad. Vem ska ta över verksamheten när hon inte längre orkar? I en Sång för Hedda återvänder Annika Estassy till det lilla samhället Måneby från Gröna fingrar sökes och bjuder på en berättelse om kärlek, frigörelse och försoning och modet att göra en nystart i livet.

Egna reflektioner
Många av er bokbloggare har skrivit så mycket positivt om denna så jag kände att jag också ville läsa den. Är den verkligen så bra som ni säger?

Det är väl bara att hålla med er andra, detta är en väldigt härlig bok. Den är lättläst och har ett bra språk. Annika Estassy är mycket duktig på att beskriva miljöerna, man får verkligen en känsla av gammeldags jul med moderna inslag. Det känns lite konstigt men på något sätt upplever jag boken som spännande. Inte som en deckare med det finns ett driv och ett händelseförlopp som gör att jag har svårt att sluta läsa. Jag vill absolut läsa mer av henne.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln