I skuggan av sektor 5

Titel: I skuggan av sektor 5
Författare: Simon Häggström
Betyg: 🎈🎈🎈🎈🎈(5/5)
Förlag: Harper Collins
Utgiven: 2020
Format: Inbunden
Antal sidor: 376
ISBN: 9789150948639

I kriminalinspektör Simon Häggströms andra roman möter vi kvinnor som säljs för en tjuga i Bukarests slum och männen som lovar dem ett bättre liv i Sverige.

Runt om i Stockholm finns det mängder av lägenhetsbordeller och en stor del av de prostituerade är från Rumänien. Bordellerna drivs av män som köper och säljer kvinnor som handelsvaror. Markus Lundström och Natalia Volotkova är ett av dessa kriminella nätverk på spåren. Men när de kör fast tar Natalia saken i egna händer, ett beslut som visar sig bli lika livsfarligt som effektivt.

I Simon Häggströms nya kriminalroman får läsaren följa med in på bordellerna och träffa kvinnorna som utnyttjas där. Vi får också möta de samvetslösa kriminella som driver verksamheten och delta i den desperata jakten på dem. I skuggan av Sektor 5 är en fristående uppföljare till storsäljaren Flickorna som sprang. Det är en verklighetsnära skildring, en oerhört spännande, ruskig, actionfylld och samtidigt hoppfull berättelse om det som sker mitt i bland oss men som få ser.

Egna reflektioner
Med ”Flickorna som sprang” färskt i minnet så var förväntningarna ganska höga på del två i serien. Och jag blev inte besviken.

Simon Häggström har gjort det igen. Skrivit en bok som är så välskriven, spännande, verklighetstrogen och känslosam. Det är en riktigt bladvändare som är mycket svår att lägga ifrån sig, även om jag ibland var tvungen för att ta en paus från alla obehagliga scener. Jag har fått ett nytt tillskott i listan över favoritförfattare.

Om författaren
Simon Häggström (född 1982) är författare och kriminalinspektör vid människohandelsgruppen inom NOA, Nationella operativa avdelningen. Under elva år har han arbetat som polis med inriktning mot prostitution och människohandel, och han har också skrivit två uppmärksammade böcker om den undre världen, Skuggans lag (2016) och Nattstad (2017). Han romandebuterade med Flickorna som sprang (2019), som är den inledande delen i serien om människohandelsgruppen.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln