Därifrån vi komma

Titel: Därifrån vi komma
Författare: Anna Lena Forsberg
Betyg: 🎈🎈🎈🎈(4/5)
Förlag: Mandatus
Utgiven: 2020
Format: Häftad
Antal sidor: 296
ISBN: 9789185177967

Tbc, massarbetslöshet och fattigdom gör tillvaron riskfylld och dramatisk för familjen Eriksson, men det finns också glädje och sammanhållning i deras stora familj. Barnen går med trasor lindade runt fötterna när det saknas pengar till skor, och kornmjölsgröt, potatis och rovor håller dem vid liv de första åren.

När ekonomin sakta förbättras lurar ändå krig, sjukdomar och plötsliga dödsfall runt hörnet.

Du får följa Emil, Rut och deras familj från 1928 till 1945. De är min farmor och farfar, men det kunde handlat om vilken annan familj som helst i Sverige, för på den tiden såg livet ut så här för de flesta.

Egna reflektioner
Som släktforskare tycker jag detta är en extra intressant bok. Men har man minsta lilla intresse av människoöden, svensk nutidshistoria eller bara vill läsa en bra bok så tycker absolut att du ska köpa den.

Boken är mer eller mindre sann, det var så här många människor levde i Sverige för mindre än 100 år sen. Det märks att AnnaLena Forsberg har gjort mycket research och hon har verkligen lyckats beskriva människorna på ett väldigt fängslande sätt. Boken är lättläst och hon ger oss en historielektion som skulle platsa i vilken skolsal som helst. En mycket läsvärd bok.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln