Månad: februari 2020

Lupus

Författare: Jens Henrik Jensen
Betyg: 🎈🎈🎈🎈🎈 (5/5)

I Lupus, del fyra i serien om krigsveteranen Niels Oxen, är Oxen tillbaka i Danmark efter att ha levt gömd i den svenska skärgården. En rad mystiska händelser för både Oxen och hans partner, den excentriska före detta PET-polisen Margrethe Franck, tillbaka till en tid de helst inte vill minnas. Den tid då Margrethe Franck förlorade sitt ben. Gamla hemligheter kommer upp till ytan. Och både förr och nu dyker vargen upp ur mörkret.

Fortsätt läsa

Evvie Drake börjar om

Författare: Linda Holmes
Betyg: 🎈🎈🎈🎈 (4/5)

I en sömnig kuststad i Maine bor den unga nyblivna änkan Evvie Drake ensam i sitt smärtsamt tomma, stora hus. Det har gått ett år sedan hennes make Tim dog i en bilolycka och Evvie lämnar knappt huset. Alla i staden tror att det är sorgen som får henne att stanna hemma och Evvie avslöjar inte sanningen, inte ens för sin bästa vän Andy.

Fortsätt läsa

Mina drömmars värde

Författare: Yvonne Ehn
Betyg: 🎈🎈🎈🎈 (4/5)

Olivia har tröttnat på sitt enformiga jobb och livet som singel i storstan. Hon bestämmer sig för att bryta upp och slumpen gör att hon hamnar i den lilla idylliska orten Tranköping. Där anpassar hon sig snabbt till det lugna tempot och tycker att livet känns underbart. Hon får nya vänner och grannen, tant Atti, blir som en extramormor för henne. Under en utekväll träffar hon den charmige Jonas och under några veckor är tillvaron helt perfekt. Men så gör Olivia sitt livs misstag – hur ska hon någonsin kunna ställa allt till rätta igen?

Fortsätt läsa

Det som ingen ser

✏ Susanne Hydén
🎈🎈🎈🎈🎈 (5/5)

Jag brukar inte bli arg på personer i böcker. Men här blir jag så förbannad att jag kokar, vid vissa tillfällen måste jag tom lägga undan boken innan jag exploderar. Samtidigt blir jag så oerhört ledsen och illa berörd. Hur kan människor vara så kalla, så okänsliga och lättlurade? Hur kan ens vänner svika en så brutalt?

Fortsätt läsa

Jag ska skydda dig mot livets fasor

✏ Charlotte Ekbom
🎈🎈🎈🎈 (4/5)

”Din pappas liv gick som sagt inte att rädda. Jag beklagar verkligen.” Jonatan mötte hennes blanka blick. Det var svårt att avgöra om ögonen var blå eller gröna i det skarpa solskenet. ”Du snackar med fel person”, väste han till slut och såg bort mot parkeringen. ”Min farsa har varit död i tio år.”

Fortsätt läsa